Voorbeelden activiteiten Dag van je Leven

Niks is zo leuk om in het zonnetje te dansen en bewegen. En dat konden vele bewoners van woonvoorzieningen van Ons Tweede Thuis de afgelopen dagen ervaren. Stichting Dag van je Leven wilde samen met de Alkmaarse zanger René Eshuijs mensen met een verstandelijke beperking iets extra’s geven en dat is gelukt.

De volkszanger trad op bij zeven locaties van Ons Tweede Thuis, waaronder de Beethovenlaan. Hij zong daar nummers uit eigen repertoire en Nederlandstalige liedjes. In de tuin of gewoon op de stoep voor de deur. En overal werd hij werd met veel enthousiasme ontvangen. Op gepaste afstand van elkaar konden de bewoners en begeleiders genieten van de vrolijke liedjes.

René Eshuijs

Zanger René Eshuijs is bij veel OTT-cliënten bekend  van het jaarlijkse Dag van je Leven-feest in de feesttent. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken en treedt vaak op in cafés, op festivals en feesten. Hij is samen met zijn vrouw Esther supervriend van Stichting Dag van je Leven en maakt er altijd een feestje van met mensen met een verstandelijke beperking.  

“Artiesten hebben het in deze bizarre tijd ook moeilijk,” zegt Dirk Box van Stichting Dag van je Leven. “René en Esther staan ook voor onze stichting klaar en treden altijd met plezier op in de feesttent. Zo konden we iets terug doen en werd deze gezamenlijke actie bedacht. En ook omdat iedereen met een verstandelijke beperking ‘vast’ zit in hun woonvoorziening, zonder bezoek van familie en vrienden en zonder dagbesteding. Zij mogen wel extra verwend worden en wat is dan leuker dan een swingend optreden?”

Annuleren botendag

Reden van deze actie is vooral, omdat de jaarlijkse botendag, die op zaterdag 20 juni gepland stond, geannuleerd moest worden. “Hier keken altijd veel mensen naar uit en we wilden zeker nu zorgen voor een klein lichtpuntje.”

Het bestuur hoopt dat er booteigenaren zullen zijn die na deze crisis spontaan aanbieden gasten met een verstandelijke beperking uit te nodigen voor een rondje varen met mooi weer. Maar een groot evenement voor honderden bewoners van Ons Tweede Thuis die mee mogen varen met één van de vele boten en daarna muziek in de haven, kan helaas dit jaar niet. 

Nog meer optredens

Stichting Dag van je Leven wil graag nog meer woonvoorzieningen blij maken met een optreden, want dit was maar een klein gedeelte van de zeventig locaties. Daarvoor is geld nodig. Wilt u uw steentje bijdragen om mensen met een verstandelijke beperking een moment van ontspanning te geven? Klik hier voor meer informatie.