Voorbeelden activiteiten Dag van je Leven

Stichting Dag van je Leven heeft weer een mooie wens in vervulling laten gaan. Bas Sprangers van Ons Tweede Thuis-voorziening Hoofdweg is gek van kerkorgels en wilde er graag een keertje naar luisteren en op spelen.

 

Die wens is onlangs met hulp van Theo Griekspoor, de vaste organist van de Open Hof Kerk, voor Bas uitgekomen. Samen met zijn vader en zus was hij uitgenodigd om naar de protestante kerk aan de Ophelialaan te komen waar Ria, Karin en Dirk van het Dag van je Leven-bestuur hem welkom heetten. 

 

Glinsteroogjes

Theo Griekspoor vertelde vol overgave over het oude orgel uit de vorige eeuw en legde uit dat het orgel wel 2000 pijpen heeft. Hij vertelde dat het orgel nu een beetje vals is, maar dat dit kwam door het lang aanhoudende warme weer. Al zou het orgel nu gestemd worden, de volgende dag zou het bijzondere instrument alweer vals klinken. Zoveel invloed heeft warmte dus op de kwaliteit van het geluid op een orgel. Maar dat maakte voor Bas en familie natuurlijk helemaal niet uit. 

Hij liet allerlei geluiden horen en speelde mooie liedjes. Ook mocht Bas nog even achter het orgel kijken om te zien hoe groot alle pijpen waren. Hij genoot van deze belevenis. Hij kwam verlegen binnen en keek veel naar beneden, maar je zag hem genieten. Toen hij naast de organist mocht plaatsnemen op het bankje en zijn favoriete kerkelijk lied ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’ hoorde, begonnen zijn ogen helemaal te glinsteren. 

 

Dankbaar 

En toen was het tijd voor Bas om zelf te gaan spelen. Eerst nog voorzichtig alleen met de voeten, maar al snel gaf hij aan dat hij er helemaal klaar voor was. Zijn gezicht sprak boekdelen, hij vond het geweldig. Zijn vader en zus waren ook heel blij dat zij dit samen met Bas mochten meemaken. Het werd een mooie ervaring. 

Het bestuur van Dag van je Leven is Theo Griekspoor dankbaar dat hij de tijd heeft genomen om deze bijzondere wens in vervulling te laten gaan. Het was een bijzonder moment in de Open Hof Kerk. 

 

Kerstballenactie

De wens van Bas was bij Dag van je Leven binnen gekomen via de kerstballenactie. Vele Ons Tweede Thuis voorzieningen hadden een kerstboom gekregen waarin de cliënten en begeleiders wensen in mochten hangen. Inmiddels zijn er al heel wat wensen uit deze actie in vervulling gegaan. Zoals autorijden in een simulator, een spellenpakket voor een woongroep en een dagje Keukenhof. 

 

Stichting Dag van je Leven organiseert haar jaarlijkse botendag in juni en het feest in de feesttent in september, maar laat vooral heel graag mooie wensen in vervulling gaan. Want het motto ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ is zeker ook voor mensen met een verstandelijke beperking van toepassing. De Stichting is echter afhankelijk van donateurs en organisaties die mee willen helpen nog meer bijzondere wensen te vervullen.