Cees Treffers beleeft Dag van zijn Leven in de lucht

Kudelstaart, 14 april 2008. Stichting Dag van je Leven laat regelmatig droomwensen van mensen met een verstandelijke beperking uit onze regio uitkomen. Zo ging ook de wens van Cees Treffers, wonend in Wooncentrum Amstelmeer van Stichting Ons Tweede Thuis in Aalsmeer, in vervulling. Hij mocht afgelopen dinsdag voor het eerst in zijn leven vliegen.

Stichting Dag van je Leven is enkele maanden geleden benaderd door de begeleiding van wooncentrum Amstelmeer met een lijstje wensen van de bewoners. Eén van die wensen was dat Cees Treffers, een verstandelijk gehandicapte man van 45 jaar, een keertje wilde vliegen. Zijn grote hobby zijn vliegtuigen en zijn kamer hangt vol met posters hiervan.

Op de beursvloer Aalsmeer-Uithoorn, die georganiseerd werd door het steunpunt vrijwilligerswerk, heeft het bestuur van Stichting Dag van je Leven sportvlieger Peter Berveling gesproken,die aanbood een keertje te willen vliegen met verstandelijk gehandicapten. De vlucht werd gesponsord door Geostick BV, het bedrijf van Peter Berveling.
Afgelopen dinsdag is hiermee de wens van Cees uitgekomen want Peter Berveling uit Uithoorn heeft Cees en zijn begeleidster meegenomen naar vliegveld Zestienhoven om te vliegen in een éénmotorig vierpersoonsvliegtuig van vliegclub Rotterdam. De vlucht ging naar Arnemuiden op het eiland Walcheren in Zeeland, waar koffie gedronken werd. Daarna liet de gastvrije piloot Cees genieten van het mooie uitzicht boven de Zeeuwse eilanden waar zelfs zeehonden te zien waren en vloog hij over de Oosterschelde dam, terug naar Rotterdam.