Dag van je Leven feest knalt de tent uit

Ieder jaar wordt er weer naar uitgekeken, het Dag van je Leven-feest in de feesttent in Aalsmeer. Zowel de ruim vierhonderd bezoekers met een verstandelijke beperking als hun begeleiding genoten donderdag 6 september van het feest met vele optredens. Maar ook de artiesten Kimberley Hennipman, Dennis Wijnhout en René Eshuijs kunnen nooit wachten tot ze weer alle speciale zangers, zangeressen en dansers mogen begeleiden op het podium.

En dat waren er dit jaar weer heel veel, want zo’n zestig optredens passeerden in een paar uur tijd de revue. Er werd live gezongen, mee geneuried, gedanst, polonaise gelopen en geknuffeld. Het enthousiaste publiek deed vrolijk mee en werd tussendoor verrast door de mooiste ballonnencreaties van clown Hoky Poky die dit jaar ook weer van de partij was.

Hulp

Maar niet alleen het publiek had zin in het grote feest, ook het bestuur van Stichting Dag van je Leven en de vrijwilligers gingen met veel plezier naar de feesttent op het Praamplein. “Het is ieder jaar weer fantastisch om te organiseren, “ zegt voorzitter Rob Langelaan. “Ook leuk was dat er deze keer cliënten van Ons Tweede Thuis mee hebben geholpen. Zo hebben de mannen van de groengroep alle stoelen en tafels neergezet en later weer opgeruimd en hielpen John en Daphne mee achter de bar.”

Wethouders Wilma Alink-Scheltema en Robbert-Jan van Duijn kwamen ook even meefeesten. Dat werd gewaardeerd door de organisatie. “Maar we zijn ook ontzettend blij met onze sponsors, zoals De Osdorper en Bakkerij van Muyden die weer voor de vele lunchpakketjes hebben gezorgd. En niet te vergeten de mensen van de EHBO en zeker de Feestweek-organisatie die ieder jaar de tent aan ons beschikbaar stelt met mensen voor het licht en geluid.”

Feestje in de bus

Voor velen was de reis naar de tent toe al een feestje, want bussen van onder andere Stichting Veteraan Autobussen reden de feestgangers van en naar hun woon- of werkvoorziening. Helaas moest er vroeg in de ochtend nog even flink geïmproviseerd worden omdat er een bus kapot was. Maar gelukkig kon Met & Co op het laatste moment nog een extra bus inzetten waar de organisatie ontzettend blij mee was.

Eenmaal aangekomen op het Praamplein werden de feestgangers begroet door de enthousiaste clown Hoky Poky. “Altijd een feest van herkenning voor iedereen,” zegt een begeleidster. “Sommigen vlogen hem meteen om zijn nek.”

Supervrienden

Ieder jaar wil het bestuur van Dag van je Leven mensen of bedrijven in het zonnetje zetten die veel voor de stichting betekenen. Daarvoor hebben ze een ‘Supervriend Award’ ontworpen. Voorzitter Rob Langelaan reikte de award dit keer uit aan Rick Leliveld, eigenaar van Accuraat Verhuur. De partyverhuurspecialist stelt regelmatig spullen beschikbaar voor onder andere de jaarlijkse botendag. 

En ook Tamara Kwint en Astrid Sloot van Stichting Ons Tweede Thuis mochten het podium betreden en een vriendenaward in ontvangst nemen. Zij zijn al jaren de steun en toeverlaat voor het bestuur van Dag van je Leven. Ze helpen mee bij evenementen en denken mee bij alle plannen en projecten. Beiden gaan zich binnen de OTT-organisatie richten op andere werkzaamheden en krijgen minder met Dag van je Leven te maken, wat het bestuur jammer vindt. 

De Supervriend Award ging voorgaande jaren naar Jolanda Visser, oud-voorzitter Jos van Rijn, Ellis Groothoff van Ons Tweede Thuis, Ad Koens van het Partyschip, Henk Sietsema van Feestweek Aalsmeer, Clown Berry Merlin, Dutch Flower Foundation, De Osdorper, Van Muyden Bakkerij, Richard en Ilse Zethof, René en Esther Eshuijs. 

Mooie sponsoring

Ieder jaar kijkt het bestuur van Stichting Dag van je Leven weer tegen de uitdaging aan van het financieren van de evenementen, zoals de feestdag. Daarom is de ‘Dag van je Leven Club van 100’ opgericht. Bedrijven en particulieren sponsoren de stichting met honderd euro of een veelvoud hiervan en laten hiermee zien dat ze achter het werk van Dag van je Leven staan. 

De Dutch Flower Foundation en de Westeinder Adviesgroep hebben gezamenlijk voor maar liefst twintig vakjes gezorgd. Jos Roodenburg (DFF) en Hans Rozendal (Westeinder Adviesgroep) kwamen tijdens het grote feest een cheque overhandigen van € 2.000,-. “Wij vinden het prachtig wat Stichting Dag van je Leven allemaal doet voor deze kwetsbaardere doelgroep. Zij verdienen het ook om te genieten van een feest tijdens de Aalsmeerse Feestweek of van de Westeinderplassen tijdens de botendag. En omdat we graag lokale doelen steunen, staan we helemaal achter hun goede werk.”

Interesse om ook de stichting te steunen en bij de Club van 100 te komen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het bestuur zorgt ervoor dat het bedrijfslogo op het sponsorbord wordt geplaatst. De borden staan bij Albert Heijn Praamplein, Total Copy Service en bij alle evenementen van Dag van je Leven. 

Foto's