Record aantal bezoekers feest Dag van je Leven

Wat was het weer een feest donderdag in de feesttent in Aalsmeer. Zo’n vijfhonderd mensen met een verstandelijke beperking, aangesloten bij Stichting Ons Tweede Thuis, kwamen voor het jaarlijkse Dag van je Leven-feest naar het Praamplein. Samen met hun begeleiders en veelal ook hun ouders, kwamen ze al vroeg aan met de speciaal ingezette bussen van onder andere Stichting Veteraan Autobussen. Clown Hoky Poky wachtte iedereen enthousiast buiten op en er werd al veel geknuffeld en ‘gehighfived’.

Eenmaal binnen verwelkomden Kimberley Hennipman, Dennis Wijnhout en René Eshuijs de gasten met vrolijke meezingers. Maar net als ieder jaar was het podium vooral voor de gasten zelf. En dat heeft de organisatie geweten, want iedereen kon genieten van meer dan zestig korte optredens. Diegene die dat wilde kreeg de kans om te stralen op het podium en bij allemaal werd onder luid applaus een medaille omgehangen. Er waren ook een aantal podiumtijgers die niet meer van het podium af te slaan waren en die werden spontaan bij alles betrokken. 

Feestvreugde

Op het podium was het leuk, maar ook in de zaal vermaakte iedereen zich prima. De één wat rustiger achterin de tent en de ander vrolijk vooraan dansend. Tussendoor liep clown Hoky Poky iedereen te verblijden met de mooiste ballonnencreaties. Uiteraard werden de nodige polonaises gelopen wat de feestvreugde alleen maar groter maakte. 

Het bestuur, de vrijwilligers, de artiesten, de EHBO en de mensen van Ons Tweede Thuis waren al vroeg in touw om alles op te bouwen en klaar te zetten. De dag ervoor waren er maar liefst zevenhonderd lunchpakketten klaar gemaakt. Leuk was dat de mannen van de tuinploeg van Ons Tweede Thuis ook de handen uit de mouwen staken en meehielpen met het klaarzetten van alle tafels en stoelen. Daarvoor werden ze tijdens de lunchpauze in het zonnetje gezet op het podium door voorzitter Rob Langelaan. Iedereen kreeg een pet met daarop ‘crew’. Ze waren er trots op. 

Sponsors

Stichting Dag van je Leven is voor 100% afhankelijk van sponsors om dit soort evenementen te kunnen organiseren. Hoofdsponsor van deze leuke feestdag was ook dit jaar weer de Dutch Flower Foundation met een mooie bijdrage. Het bestuur van Dag van je Leven is ook Feestweek Aalsmeer dankbaar voor het ter beschikking stellen van de tent met het geluid, maar is ook erg blij met alle andere sponsors. Zonder hen was er geen feest mogelijk.

Foto's