Genieten tijdens Dag van je Leven feest

Ieder jaar staat de feesttent op het Praamplein op zijn kop tijdens het Dag van je Leven feest. Ook dit jaar kwamen er weer zo’n vierhonderd bezoekers, waarvan de meesten met een verstandelijke of lichamelijke beperking, feestvieren. Iedereen kreeg een lunch aangeboden.

Voor deze speciale dag, die alweer voor de 17e keer werd georganiseerd, waren cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis en Stichting Ipse De Bruggen (huize Ursula) uit Nieuwveen uitgenodigd. Vanaf 10 uur in de ochtend stroomde de tent al langzaam vol met deze bijzondere gasten.

 

Clown Hoky Poky
Sinds jaar en dag komt clown Berry Merlin de aanwezigen aan het lachen maken tijdens Dag van je Leven-feesten. De graag geziene clown heeft een hersenbloeding gehad en kon er dit jaar niet bij zijn. Om hem een hart onder de riem te steken werd er een groepsfoto gemaakt die als een beterschapskaart naar hem verzonden is.

Dit jaar maakte clown Hoky Poky zijn opwachting tijdens het feest. Hij kreeg regelmatig de lachers op zijn hand en vermaakte de gasten met zijn grappen en grollen op het podium en in de zaal. Velen werden verrast door een ballonnencreatie.

Karaoke en live
Net als voorgaande jaren betraden Sandra Swart, René Eshuijs en Dennis Wijnhout het podium om het publiek te vermaken. Ze zongen en begeleidden de speciale zangers en zangeressen met allerlei optredens. Vaak was het karaoke, maar ook werd er live gezongen.

Er kwamen liedjes voorbij van Nick en Simon, André Hazes, Frans Bauer en Marco Borsato, maar ook de laatste Top 40 muziek passeerde de revue. Alle artiesten gingen het podium af onder luid applaus en met een mooie medaille.

Supervrienden
Ieder jaar wil het bestuur van Stichting Dag van je Leven mensen in het zonnetje zetten die veel voor de stichting betekend hebben. Daarvoor hebben ze een ‘Supervriend Award’ ontworpen. Dit jaar had wethouder Gertjan van der Hoeven de eer om zo’n speciale award uit te reiken aan Mariëlle van Veggel van de Dutch Flower Foundation. Hij was blij dat organisaties mensen met een verstandelijke beperking een warm hart toedragen. De Dutch Flower Foundation is al jaren hoofdsponsor van het feest in de feesttent en werd hier met bloemen en een award voor bedankt.

Voorgaande jaren gingen de awards naar oud-voorzitter Jos van Rijn, Ons Tweede Thuis-medewerkster Ellis Groothoff, Ad Koens van het Partyschiph, Feestweek-organisator Henk Sietsema, Clown Berry Merlin en Jolanda Visser die altijd meehelpt en meedenkt bij de jaarlijkse botendag.

Er is die dag nog een supervriendaward uitgereikt, maar dit wordt later bekend gemaakt.

Sponsors
“Het is altijd een uitdaging om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen voor evenementen zoals deze feestdag,” legt voorzitter Rob Langelaan uit. ”Bedrijven in Aalsmeer en Kudelstaart zijn aangeschreven om hun steentje bij te dragen aan dit bijzondere feest en het is weer gelukt.”

De grootste kostenpost is het vervoer, omdat er speciale rolstoelbussen ingehuurd moeten worden. “Stichting Veteraan Autobussen is ook dit jaar weer bereid gevonden om verschillende bussen in te zetten. En ook Met en Co droeg zijn steentje bij met een gereduceerd tarief.”

1500 broodjes smeren
Vrijwilligers waren die ochtend al vroeg in de weer met het smeren van 1500 broodjes, die ze hadden gekregen van Bakker Van Muyden. Van De Osdorper kregen ze het beleg voor op de broodjes.

Naast de mooie financiële bijdrage van de Dutch Flower Foundation kon Stichting Dag van je Leven rekenen op diensten, producten of financiele middelen van de volgende bedrijven en particulieren: Stichting Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart, Deelnemers Open Toernooi bij Tennisvereniging Kudelstaart, Stevaco Vastgoed, De Vries Scheepsbouw, P.R. Groeneveld, Berghoef Accountants, Makelaarskantoor Mantel, Sparnaaij Juweliers, Rosalink BV, J. Ran, JF Rutte, Ben Schoenmaker, L. Gordijn, BWSM Albers, Bakkerij van de Muyden, Melle Jongkind, Stage Music Shop, Met & Co bv, Stichting Veteraan Autobussen, De Osdorper, AH Aalsmeer Oost, Kempers Watersport, Partyschip, Resto, Accuraat Verhuur, FireBall, Total Copy Service, cad2reality, Stichting Feestweek Aalsmeer, EHBO Aalsmeer en Tripel Showtechniek.