Dag van je Leven organiseerde gezelligste feest in de feesttent

Donderdag 12 september klonk er gezellige muziek uit de feesttent op het Praamplein. Vooral de bekende klanken van Nederlandstalige toppers als Nick en Simon, Jan Smit, André Hazes en Frans Bauer knalden de speakers uit. Op die dag werd het gezelligste feest van heel de feestweek Aalsmeer georganiseerd, want de tent was die dag speciaal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking uit de regio. Stichting Dag van je Leven organiseert ieder jaar een feest in samenwerking met Stichting Ons Tweede Thuis en dit jaar waren er ook cliënten van Stichting Ipse De Bruggen uit Nieuwveen uitgenodigd. Voor de 16e keer werd dit feest georganiseerd en er waren zo’n 500 bezoekers naar het Praamplein gekomen.

Karaoke en live gezongen
De gasten konden zelf het podium betreden met vooraf ingestuurde acts. Vaak was het karaoke, maar ook werd er live uit volle borst meegezongen. En dit jaar waren er zelfs een paar knappe zangers en zangeressen bij die een geweldig nummer ten gehore brachten. Naast de gasten zelf waren er ook professionele artiesten die mooie nummers zongen en iedereen begeleidde. Net als voorgaande jaren kon het bestuur van Dag van je Leven ook nu weer rekenen op Sandra Swart, René Eshuijs, Dennis Wijnhout en de graag geziene clown Berry Merlin. Hij is niet meer weg te denken bij Dag van je Leven evenementen.

Supervrienden
Ieder jaar wil het bestuur van Stichting Dag van je Leven mensen in het zonnetje zetten die veel voor de Stichting betekent hebben. Daarvoor hebben ze een ‘Supervriend Award’ ontworpen. Dit jaar had wethouder Ad Verburg de eer om deze mensen even in de spotlights te plaatsen. Dat deed hij nadat hij had benadrukt hoe geweldig hij het vond dat er een dergelijk feest werd georganiseerd. Hij bedankte de organisatie, het bestuur van de feestweek die de tent die dag gratis ter beschikking had gesteld, de vrijwilligers en alle sponsors.
Als eerste werd Ellis Groothoff op het podium geroepen. Ze werkt al meer dan 25 jaar voor Ons Tweede Thuis en is de laatste jaren nauw betrokken bij de Stichting. Vooral voor de bootjesdag, het jaarlijkse feest en de individuele of groepswensen was Ellis de vaste steun en toeverlaat vanuit Ons Tweede Thuis.
De tweede supervriend werd Jos van Rijn. Jos is lang voorzitter van de Stichting geweest en heeft in 2010 het stokje overgedragen aan de huidige voorzitter Rob Langelaan. Maar zijn betrokkenheid bij alle activiteiten werd niet minder, want hij bleef op de achtergrond meehelpen en regelen.
Voorgaande jaren ging de award naar Jolanda Visser, Ad Koens, Henk Sietsema en Clown Berry Merlin.

Sponsors
Ieder jaar is het weer een uitdaging om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen voor evenementen zoals de feestdag. De belangrijkste kostenpost is het vervoer. Het is erg duur om speciale rolstoelbussen in te huren om alle gasten van en naar hun voorzieningen te rijden. Gelukkig kon er dit jaar weer gerekend worden op de hulp van Stichting Veteraan Autobussen die verschillende bussen had ingezet. En ook Met en Co droeg zijn steentje bij met een gereduceerd tarief.
Voorzitter Rob Langelaan en zijn vrouw hadden die ochtend 1.500 broodjes staan smeren, die ze hadden gekregen van Bakker Van Muyden. Van de Osdorper kregen ze kaas voor op de broodjes.
Verder kon Stichting Dag van je Leven rekenen op een mooie financiële bijdrage van Dutch Flower Stichting. De volgende bedrijven hebben gesponsord in diensten, producten en financiële middelen:
Stevaco Vastgoed, Stieva Metaalbewerking, Nederveen, Montèl Amstelveen, Kinderopvang Snoopy, Potplantenkwekerij C.F.F., ABO Profile Tyrecenter, Millenaar Peijnenburg, Restaurant Halve Maen, Tandarts Slob, P.L. Bon, Paraat BV, Verbeek en Bol, W.A. Maas, van der Schilde Lingerie, Maas Autobedrijf, Jachthaven Kempers, Van Berkel Aannemers, Tennisvereniging Kudelstaart (Open Toernooi), Accuraat Verhuur, Fireball, Sodexo, Resto, Partyschip, Triple Showtechniek, Feestweek Aalsmeer, EHBO Aalsmeer, AH Aalsmeer Oost, Meerlanden, Melle Jongkind, cad2reality en Total Copy Service.