Jolanda Visser en Ad Koens gehuldigd als 'Dag van je Leven-supervriend 2011'

Vele optredens tijdens gehandicaptenfeest

Supervrienden Stichting Dag van je LevenDonderdag 8 september stond de feesttent op het Praamplein op zijn kop voor een feest van Stichting Dag van je Leven. Gehandicapten waren in samenwerking met Stichting Ons Tweede Thuis uitgenodigd voor dit jaarlijkse feest. Zo'n vierhonderd gehandicapten en begeleiders hadden het erg naar hun zin in de feesttent. Het thema was, net als vorig jaar, TopStars. Maar liefst 25 optredens werden verzorgd door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Zo waren er nummers te horen van Glennis Grace, Frans Bauer, K3, Michael Jackson, André Hazes en ga zo maar door. Het was duidelijk te merken dat er van te voren veel geoefend was, want iedereen stond als een volleerd artiest op het podium. Alle optredens werden op een leuke manier begeleid door de graag geziene Clown Berry en zangeres Sandra Swart. Ook René Eshuijs en Dennis Wijnhout zongen verschillende herkenbare nummers, waarbij door het enthousiaste publiek uit volle borst meegezongen werd. Uiteraard werd er ook veel gedanst en polonaises gelopen.

Dit jaar werd het Dag van je Leven feest voor de veertiende keer georganiseerd en ieder jaar wordt dit gezellige evenement groter. Vele voorzieningen uit onder andere Aalsmeer, Nieuw Vennep, Hoofddorp en Uithoorn waren richting de feesttent gekomen. Het vervoer van bijna alle gasten werd geregeld door Met & Co en Stichting Veteraan Autobussen, die maar liefst drie klassieke bussen had ingezet hiervoor. Voor het eerst bestond het publiek ook uit mensen, die zich voor Stichting Dag van je Leven inzetten, waaronder sponsors en mensen die met hun boot gastheer/vrouw zijn tijdens de jaarlijkse botendag. Een aantal van hen stak zelfs spontaan de handen uit de mouwen om mee te helpen in de tent. Het bestuur vond het erg leuk om deze gasten te mogen verwelkomen en hen deelgenoot te kunnen maken van dit leuke Aalsmeerse spektakel.

Iedereen werd getrakteerd op een lekker lunchpakket en er reed zelfs een ijskarretje rond, waarmee voorzitter Rob Langelaan iedereen van ijsjes voorzag.
Tussen de swingende optredens door was er even een wat serieuzer momentje, waarbij Stichting Dag van je Leven twee mensen bijzonder in het zonnetje wilde zetten. Wethouder Ad Verburg was speciaal naar de feesttent gekomen om samen met Rob Langelaan een award als 'Supervriend' en bloemen uit te reiken aan Jolanda Visser en Ad Koens, kapitein van Het Partyschip. Zij werden beiden bedankt voor hun hulp en bijzondere diensten tijdens de jaarlijkse Dag van je Leven Botendag. Dit leuke evenement dreigde een teleurstelling te gaan worden voor vele gehandicapte gasten, omdat het weer die dag erg slecht was en er niet met kleine boten gevaren mocht gaan worden. Jolanda Visser heeft toen creatief meegedacht en onder meer Het Partyschip geregeld, dat Ad Koens gratis beschikbaar stelde. Het bestuur is erg dankbaar dat beiden de Stichting een warm hart toedragen. Voortaan zal ieder jaar deze speciale supervrienden-award uitgereikt worden aan mensen die belangrijk zijn voor Stichting Dag van je Leven en dus onmisbaar zijn voor onze gehandicapte medemens.

Voor een dergelijk groot feest was veel geld nodig en gelukkig waren er sponsors die meegeholpen hebben om alles mogelijk te maken. Stichting Dag van je Leven wil alle vrijwilligers bedanken, die meegeholpen hebben aan de voorbereiding en de dag zelf, maar natuurlijk ook alle sponsors en de organisatie van de Feestweek die de tent, personeel, het licht en het geluid gratis ter beschikking hebben gesteld. En last but not least de artiesten en alle gasten, die dit feest onvergetelijk hebben gemaakt.
Stichting Dag van je Leven blijft na dit grote feest zeker niet stilzitten, want deze maand bezoekt Clown Berry verschillende voorzieningen, gesponsord door Stichting De Binding. Voor kleine kinderen en zwaarder gehandicapten is de feesttent te massaal en daarom gaat de populaire clown, net als vorig jaar, optredens verzorgen voor kleine groepen. Ook worden de komende tijd verschillende individuele of groepswensen in vervulling gebracht. Zo wordt er een brunch geregeld, voetbalwedstrijden bezocht, een groepsfoto gemaakt in klederdracht, gaan een aantal dames naar een schoonheidssalon en nog veel meer. Om dit allemaal te kunnen financieren, blijft Stichting Dag van je Leven op zoek naar donateurs, Omdat de Stichting voor 100% afhankelijk is van giften.