Dag van je Leven vierde Topstars feest in feesttent


Stichting Dag van je Leven organiseerde donderdag 9 september een groot feest voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de feesttent op het Praamplein. Vanuit verschillende woonvoorzieningen en dagcentra van Ons Tweede Thuis kwamen circa 250 gasten voor een paar gezellige uurtjes feesten.

Stichting Dag van je Leven regelde na intensieve voorbereidingen voor de 14e keer zo’n groot feest en mocht ook dit jaar weer gebruik maken van feesttent en alle faciliteiten.  Alles stond  in het teken van Topstars, een talentenjacht waarbij ook professionele artiesten kwamen. René Eshuis, Sandra Swart, Dennis Wijnhout en de inmiddels vaste gast clown Berry, traden op en begeleidden alle gehandicapten die een optreden wilden verzorgen. Maar liefst twintig acts kwamen er op het podium, variërend van liedjes van Nederlandse toppers, als Frans Bauer en Boudewijn de Groot tot K3 en Lady Gaga. Maar ook werd een mooi gedicht voorgedragen en volop gedanst. Allemaal topacts van talentvolle mensen, die het prachtig vonden om het podium met een catwalk te betreden.  Dit alles onder professionele leiding van geluid- en lichtmensen. De vele vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen een lunchpakketje kreeg uitgedeeld en regelden alle drankjes.
Na een paar uurtjes feesten werden de gasten weer keurig opgehaald door onder andere bussen van Met & Co en Stichting Veteraan Autobussen Aalsmeer.
Tijdens dit feest werd er officieel afscheid genomen Jos van Rijn, die acht jaar voorzitter is geweest van Stichting Dag van je Leven. Hij kreeg veel lovende woorden van wethouder Ad Verburg en mocht onder luid applaus bloemen in ontvangst nemen. Ook kreeg hij uit handen van Ons Tweede Thuis directeur Ad van Leeuwen een prachtig schilderij aangeboden dat gemaakt was door een cliënt van Ons Tweede Thuis. De voorzittershamer is overgedragen aan Rob Langelaan, die onlangs is gestopt met zijn zuivelwinkel Rob en Ria Langelaan aan de Hadleystraat.  Hij neemt de rol van voorzitter met veel overgave en enthousiasme over van Jos van Rijn.
Daarna kwam de zesjarige Jesse Blom op het podium, die als ambassadeur van de Dutch Flower Group een cheque aan de nieuwe voorzitter Rob Langelaan mocht overhandigen van maar liefst 1500 euro. Deze feestdag kon mede door dit prachtige bedrag mogelijk gemaakt worden samen met kleinere donaties of hulp van andere sponsors (zie advertentie elders in de deze krant).
Al met al was het een fantastisch feest met een gezellige sfeer, dat zeker weer voor herhaling vatbaar is. Voor iedere doelgroep is er tenslotte een feest in de feesttent, dus moet er zeker iets zijn voor die mensen die pas echt weten wat feesten is. Stichting Dag van je Leven is daarom ook heel erg dankbaar dat zoveel vrijwilligers en sponsors zich belangeloos hebben ingezet om dit mogelijk te maken.