Circusfeest in the Beach

Maandag 5 september 2005 organiseerde Stichting Dag van je Leven voor de derde keer een groot feest in het kader van de Feestweek Aalsmeer. Ook dit jaar was The Beach weer ter beschikking gesteld om ruim 400 gehandicapte gasten inclusief begeleiders of ouders te laten genieten van het feest, dat in het teken stond van het thema 'circus'.

Vanaf half 10 stroomden de feestgangers binnen. De stemming zat er zelfs al voor het feest in, want een aantal gasten hadden zich speciaal voor deze gelegenheid al verkleed en geschminkt. Iedereen was van te voren ingedeeld in groepen en iedere groep kreeg een gastvrouw of -heer mee. Alle groepen hadden een leuke naam in de stijl van het circus, zoals de circusdirecteuren, de leeuwentemmers of de ballenclowns. Iedereen werd verwelkomd met een drankje en kon gaan genieten van de verschillende artiesten.

Clown Berry Merlin is inmiddels een graag geziene artiest op de feestjes van Dag van je Leven en mocht daarom ook nu niet ontbreken. Met zijn duif, konijntje en ballonnen maakte hij iedereen aan het lachen. Ook percussionist Edson was net als de voorgaande jaren weer van de partij. Met veel instrumenten konden alle gasten samen een mooi stukje muziek maken. Natuurlijk waren er meer circusartiesten, waaronder een clown die iedereen mooi schminkte, een lenige acrobaat die boven in de trapeze gevaarlijke stunts liet zien, 2 artiesten die handig waren met knotsen etc. en nog meer clowns die het publiek vermaakten. Uiteraard mocht de muziek niet ontbreken deze dag. De Kudelstaartse zanger Henk Meijer zong verschillende blues nummers, Hans Soomers kreeg iedereen in de polonaise en ook Dirk Box pakte de microfoon voor een paar gezellige meezingnummers. Fotograaf Jaap Maars liep heel de dag rond en maakte de leukste foto's.

Deze dag werd mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, die weer enthousiast hun steentje bij droegen aan de feestvreugde. Sommigen van hen hadden speciaal een dag vrij genomen om te kunnen helpen. Leuk was dat oud-medewerker van The Beach, Nico, speciaal voor deze dag bij zijn oude werkgever terug was om mee te helpen. Ook was de samenwerking met Ons Tweede Thuis (OTT) dit jaar erg fijn en heeft zeker bijgedragen tot het succes van deze dag. De voltallige directie van OTT kwam een kijkje nemen en kon met eigen ogen aanschouwen dat het gezellig was. Maar zonder Arthur van The Beach had dit feest niet kunnen plaatsvinden, want hij heeft ontzettend veel geregeld, waardoor alles prima liep.

Er zijn zoveel foto's gemaakt dat het onmogelijk is deze allemaal te publiceren. Hieronder tref je een greep uit de foto's. Als je erop klikt krijg je een vergroting te zien.