Meer dan 350 gehandicapten vieren "Strandfeest" in The Beach.


Maandag 8 september 2003 was het zover. De Stichting Dag van je Leven organiseerde weer in samenwerking met Ons Tweede Thuis (OTT) en The Beach een groots feest. Ook dit jaar was The Beach weer ter beschikking gesteld om ruim 350 gehandicapten en 150 begeleiders of ouders te laten genieten van een heus "Strandfeest".

Vanaf 10.00 uur stroomden de feestgangers binnen. De stemming zat er zelfs al voor het feest in, want de veel van de feestgangers hadden zich speciaal voor deze gelegenheid al verkleed en geschminkt. Om met deze grote hoeveelheid mensen opstoppingen te voorkomen waren verscheidene attracties verspreid over de gehele Beach, waar in groepen aan meegedaan kon worden. Zo was in de bar uiteraard de disco en karaoke en zong Sasja Brouwer vele mooie liedjes. De feestgangers waren daar maar weer moeilijk weg te krijgen! En er was nog veel meer te doen.

Erik Borgman leerde de gehandicapten jongleren met ballen, wat verbluffend goed lukte. Percussionist Edson was ook weer van de partij. Met nog meer instrumenten dan vorig jaar leerde hij de mensen weer een mooi stukje muziek maken, al was het volume toch weer het meest indrukwekkend. Degenen die nog niet geschminkt waren konden hier niet aan ontkomen. Sommige feestgangers waren na een schminkbeurt bijna niet meer te herkennen. Om de zintuigen verder te prikkelen waren er ook nog "voeldozen" waar geraden moest worden wat er in de dozen zat. Ook dit jaar kon weer gebruik gemaakt worden van de klimmuur en dat werd gedaan ook. Regelmatig werden er waaghalzen in de nokken van The Beach gesignaleerd. Uiteraard kon er in de zandbakken lekker gespeeld worden en werd er ook stevig gevoetbald. Wie even behoefte had aan rust, wat te begrijpen was met zo'n druk programma, kon daarvoor terecht in de speciaal ingerichte snoezelruimte.

Clown Berry hield de hele dag in de gaten of alles goed ging en of de feestgangers wel tevreden waren. Wie hard werkt krijgt honger. Met behulp van de sponsors had de Stichting Dag van je Leven weer voor grote hoeveelheden patat gezorgd. Ook dit jaar leverde dat weer voor een record, want er is ruimschoots meer gegeten dan de 100 kilo van vorig jaar! Ook werden de gasten weer verwend met knakworsten, chips, ijsjes en een gezond stukje fruit. Als "bewijsmateriaal" werden alle groepen door Arjen Vos op de foto gezet en konden de gasten tevreden en zeer moe weer naar huis terugkeren. Mede door de ervaring van vorig jaar liep de dag zeer gesmeerd, wat uiteraard alleen mogelijk was door de samenwerking met de mensen van OTT, The Beach en de vele vrijwilligers, waaronder een aantal medewerkers van ABN-AMRO. Het bestuur van de Stichting verheugt zich nu al op het feest van volgend jaar en hoopt dat ook dan de gehandicapten uit onze regio weer de 'dag van hun leven' zullen beleven.