Groot piratenfeest voor gehandicapten in The Beach!

Maandag 9 september 2002 organiseerde de Stichting Dag van je Leven in samenwerking met Ons Tweede Thuis (OTT) een 'Pirates of the Caribbean'-feest. Ruim 300 gehandicapten uit onze regio genoten samen met hun begeleiders of ouders in The Beach in Aalsmeer van muziek, optredens en leuke workshops. Het is een groot spektakel geworden met echte piraten.

Tussen 10 uur en half 11 's ochtends kwamen alle gasten aan bij The Beach. Iedereen werd ontvangen met trommelgeroffel en live muziek. Na het eerste kopje koffie of glaasje limonade werd de dag officieel geopend door piraat Bart. Hij heette iedereen welkom en stelde zijn maatje clown Berry voor, die alle gasten gedurende de gehele dag vermaakte met zijn grappen en grollen. Tussen de optredens door konden de gasten swingen in de disco op muziek verzorgd door Blue Magic; geschminkt worden als stoere piraat, compleet met tatoeages, stoppelbaarden en ooglapjes, leren percussie te slaan tijdens verschillende workshops; klimmen op de klimmuur die gesponsord werd door Blue Magic of lekker spelen in de vele zandbakken of ballenbakken. Uiteraard was er ook een soort snoezelruimte ingericht voor de gasten die even behoefte hadden aan rust.

Stichting Dag van je Leven zorgde ervoor met behulp van sponsors dat de gasten geen honger of dorst kregen, want ze werden flink verwend met ijsjes, chips, fruit en danoontjes. Als lunch kregen ze broodjes aangeboden of patat met knakworstjes. En honger hadden ze, want er is meer dan 100 kilo! patat gegeten.
Het eerste swingende dansoptreden werd verzorgd door de Haidy's. Deze 3 mooie dames hebben in hun sexy kleding menig mannenhart veroverd. Later op de dag gaven ze ook nog een limbo- en mambo-demonstratie waarbij sommigen het zelfs aandurfden om ook onder de laaghangende stok door te 'limbo'en'. Erg spectaculair waren de optredens van Gonda, die als 'Red Sonja the Pirate' het publiek kennis liet maken met haar echte Boa Constrictor! De waaghalzen uit het publiek konden het dier zelfs aaien. Gonda vermaakte iedereen verder met haar kunsten met vuur, glas, boeien en zwaarden. Het laatste fantastische optreden werd verzorgd door de gehandicapten zelf. Samen met percussionist Edson lieten ze zien wat zij die dag geleerd hadden tijdens de workshops.

Nadat iedereen op de foto gezet was als herinnering aan de dag en een echt certificaat had ontvangen, was het piratenspektakel rond 3 uur afgelopen. Het bestuur van de Stichting, ondersteund door veel vrijwilligers en mensen van OTT, kan terugkijken op een geslaagde dag en zich alweer gaan voorbereiden op een volgend evenement, waarbij de gehandicapten uit onze regio weer de 'dag van hun leven' zullen beleven.