Dirk Scheele te gast bij Stichting Dag van je Leven

Speciaal optreden van populaire kindermuzikant voor verstandelijk gehandicapte kinderen

Kudelstaart, 25 mei 2008. Stichting Dag van je Leven organiseerde op woensdagmiddag 21 mei 2 optredens van de populaire kindermuzikant Dirk Scheele voor kinderen met een verstandelijke beperking uit onze regio. Ongeveer 130 kinderen zongen samen met hun begeleiders of ouders, broertjes en zusjes mee met de leuke liedjes van Dirk Scheele, die op uitnodiging van Stichting Dag van je Leven naar het gebouw van de Levend Evangelie Gemeente in Schiphol-Rijk was gekomen.

Alle kosten, zoals het optreden, de huur van de locatie, de catering en het vervoer werden gesponsord door Stichting Tafelronde 110 De Meerlanden. Deze stichting organiseerde begin dit jaar een beachvolleybaltoernooi en de opbrengst hiervan kwam ten goede aan Stichting Dag van je Leven.

In samenwerking met Stichting Ons Tweede Thuis werden kinderen uitgenodigd van Kinderdagcentrum de Lotusbloem Aalsmeer en De Zevenster in Hoofddorp. Maar ook kinderen die gebruik maken van het logeerhuis, vakantieopvang of ambulante dienstverlening, mochten dit speciale optreden bijwonen.
De kinderen kregen na afloop een door Dirk Scheele zelf gesigneerde foto, mochten een zakje chips of snoep uitzoeken en werden voldaan weer opgehaald door bussen van Connexxion en Met & Co, die respectievelijk gratis en met korting gereden hebben.

"Het waren gezellige uurtjes voor alle kinderen, maar ook voor de volwassenen", zegt een begeleidster. "Het was echt een middagje uit voor ze en het was een feest van herkenning. Op het kinderdagcentrum worden vaak de CD's van Dirk Scheele gedraaid, omdat de liedjes gezellig zijn en goed aansluiten bij deze kinderen. We hebben echte fans in ons midden en die konden vandaag hun idool in levende lijve ontmoeten."