Een dagje Artis met Stichting Dag van je Leven

Zondag 15 april 2012 heeft Stichting Dag van je Leven 19 bewoners en 2 begeleiders van woonvoorziening de Mozaïek van Stichting Ons Tweede Thuis mee op stap genomen naar Artis.
Met een oude bus van Stichting Veteraan Autobussen Aalsmeer ging het gezelschap op pad naar de Amsterdamse dierentuin. Ook werden er vier rolstoelbussen van Connexxion ingezet.

Daar aangekomen mocht de oude bus gratis worden geparkeerd en kreeg het bestuur van Dag van je Leven een speciale toegangsprijs voor de groep, waar ze uiteraard erg dankbaar voor waren. De zon liet zich ondanks het frisse weer gelukkig ook nog af en toe zien en het werd een bijzondere dag voor iedereen. Zeker ook voor het bestuur van de stichting en de buschauffeurs werd het een speciale dag. Want Dirk Box, Ria Bouwman en Karin Bouwman van Dag van je Leven mochten samen met Ellis Groothoff van Ons Tweede Thuis en de chauffeurs de gehandicapten persoonlijk begeleiden die dag. Rolstoelen duwen en gehandicapten begeleiden is voor hen geen dagelijkse kost en heeft veel impact op hen gehad. "Ik mocht één persoon in een rolstoel duwen en drie personen reden met mij mee in hun elektrische rolstoel," vertelt bestuurslid Karin. "Dit vond ik een bijzondere ervaring, omdat je hun dankbaarheid van heel dichtbij meemaakt." Niet iedereen kon het uiten met woorden, maar door middel van geluiden en een toetsenbord kon Karin merken dat ze genoten van het uitstapje. Bijzonder vond ze ook dat ze hun ervaringen met haar wilden delen en hoe ze hun eigen handicap heel bewust ervaren. "En dat kon soms best confronterend zijn," aldus Karin. Voordat de groep weer huiswaarts ging werd er nog wat gedronken en gegeten, waar de 'begeleiding voor één dag' weer enthousiast bij hielp. Al met al was het een mooie ervaring voor de mensen met de verstandelijke beperking, maar zeker ook voor alle andere mensen die erbij waren die dag. "Deze dag bracht me toch weer even bij die keiharde waarheid dat er veel mensen zijn waarvan hun kind gehandicapt is. Wat ben ik dankbaar dat ik vier gezonde kinderen heb. Al beseffen ze zelf vaak niet hoe gelukkig ze moeten zijn dat ze gezond zijn en alles hebben wat hun hartje begeert."
Het bestuur van Stichting Dag van je Leven was blij dat ze deze bijzondere dag voor Ons Tweede Thuis mogelijk heeft kunnen maken en zelf dit genieten van heel dichtbij mocht meemaken.