Regen en zonneschijn bij Dag van je Leven botendag

Het was afgelopen zaterdag nog even spannend of de Dag van je Leven botendag door zou kunnen gaan. De regen kwam in de ochtend met bakken uit de hemel en varen met regen, zeker op open bootjes, is natuurlijk niet erg fijn. Maar in de loop van de ochtend klaarde het op en kwam zelfs de zon nog tevoorschijn. De zestiende Dag van je Leven botendag kon doorgaan!

Van sloepen tot het Partyschip

In de jachthaven van Kempers Watersport was het een gezellige drukte en alle deelnemers konden ‘gematched’ worden met hun booteigenaar. Allerlei soorten boten deden mee. Van grote jachten en zeilboten tot aan sloepen en speedboten. De meeste boten waren vrolijk versierd met vlaggetjes, slingers en ballonnen. En ook het Partyschip was weer van de partij met aan boord vele rolstoelers. 

Na een rondje varen over de Kleine Poel, de Grote Poel of door de kleine slootjes was iedereen rond 13.00 uur weer terug in de haven. Daar bleef het nog een tijdje feest met de zingende DJ Dennis, die iedereen vermaakte. 

Overweldigend

Er werd gedanst en uiteraard werden er de nodige polonaises gelopen. Het bestuur van Dag van je Leven kan terugkijken op een gezellige en veilige botendag. En veiligheid staat hoog in het vaandel, want iedereen moest een zwemvest aan. De stichting had zelf vesten aangeschaft, maar ook kunnen lenen van Kempers Watersport, Jachthaven Stenhuis en Zeilschool Aalsmeer, wat zeer gewaardeerd werd.

De reacties waren overweldigend. Booteigenaren die voor het eerst mee deden waren onder de indruk van alles en vonden het mooi om iedereen zo te zien genieten. En ook de deelnemers, begeleiders en familieleden waren weer enthousiast. Sommigen mochten zelfs even achter het roer wat als geweldig werd ervaren. Een aantal vond het een beetje spannend om aan boord te stappen, maar er werd vooral veel gelachen en genoten. Dat de deelnemers echt vanuit hun hart kunnen reageren werd weer duidelijk door de opmerking van iemand die heel puur reageerde “Wat heb jij een lelijke boot.” Eenmaal aan boord was hij tevreden…. 

Dankbaar

Het bestuur van Stichting Dag van je Leven is dankbaar dat dit jaar, ondanks de regen, veel booteigenaren bereid zijn geweest om deze mensen met een verstandelijke beperking de dag van hun leven te bezorgen. Het bestuur is ook dankbaar dat vrijwilligers Tilly Snaterse Bon, Henrita van der Wal, Robijn en Jennifer van der Jagt, Ellen, Jos van Rijn, Jonas Ponsen, Lotte Zethof en Mike de Ruijter kwamen helpen en wil ook de mensen van Kempers Watersport bedanken voor hun medewerking en de mogelijkheid dat dit grote evenement weer bij hen in de haven georganiseerd kon worden. Ook de brandweer en Erik, Saskia en Marjorie van de EHBO mogen niet onvermeld blijven, net als de Stichting Veteraan Autobussen, Fireball Soundlight, Accuraat Verhuur, Vincent met de tillift, Ilse Zethof voor de communicatie en fotografen Marielle Wegman en Richard Zethof. En niet te vergeten Sophie, Anita, Marja en Marjolein van Ons Tweede Thuis die er mede voor gezorgd hebben dat alles op rolletjes verliep. 

Ieder jaar wordt de botendag op de zaterdag voor vaderdag georganiseerd, dus wie mee wil doen volgend jaar, kan het alvast in de agenda zetten.

 Foto's