Feestje op het water

Na weken van voorbereiding was het zaterdag dan eindelijk zover. De Dag van je Leven Botendag. Dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. Zo’n vierhonderd mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking genoten op de Westeinderplassen aan boord van één van de 75 boten.

Enthousiast hadden dit jaar weer veel booteigenaren zich voor dit bijzondere evenement aangemeld met hun sloep, speedboot, motorjacht, werkboot, zeilboot of praam. En voor de vijfde keer voer het Partyschip weer belangeloos mee met aan boord de rolstoelers. Handig hierbij was de lift die de familie Visser beschikbaar had gesteld, zodat iedereen veilig aan boord van de grote boot kwam.

 Meest dankbare evenement

Aalsmeer stond vol met leuke evenementen dit weekend. Het Aalsmeer Flower Festival, de Junior Pramenrace, de verkiezing van de kinderburgemeester, maar het meest dankbare evenement waar meestal maar weinig over wordt aangekondigd of geschreven, was toch wel de Botendag. Een speciale doelgroep die zeker niet vergeten mag worden.

De eerste Botendag vond in 2002 plaats en alle boten vertrokken toen nog vanuit jachthaven Kempers in Kudelstaart. Door het succes van het evenement moest er een jaar later al uitgeweken worden naar de grotere Kempers-jachthaven bij Leimuiden. Slechts één jaar moest het evenement afgeblazen worden door slecht weer. De organisatie is zeer dankbaar dat de directie en medewerkers van Kempers Watersport hier hun medewerking aan willen verlenen.

Gezelligheid 

Om negen uur in de ochtend kwamen de eerste booteigenaren al naar de haven waar de vrijwilligers koffie, thee en iets lekkers klaar hadden staan. De jachthaven zag er gezellig uit met tafels, stoeltjes en parasols, beschikbaar gesteld door Accuraat. Stichting Veteraan Autobussen had vijf oldtimer bussen ingezet om vele cliënten naar en van het vaarfeestje te vervoeren. 

Stichting Ons Tweede Thuis had een kraampje neergezet waar door de cliënten gemaakte spulletjes werden verkocht. Ook werden tasjes uitgedeeld met daarin een tegoedbon, die verzilverd kon worden bij het kraampje.

Zingende DJ Dennis Wijnhout had inmiddels het podium beklommen en zong alle gasten vrolijk toe. Ed Kriek werd uitgenodigd op het podium en maakte Stichting Dag van je Leven blij met een mooie cheque van € 500,-, waarmee weer leuke dingen gedaan kunnen worden.  

Vol verwachting

De Ons Tweede Thuis-cliënten kwamen vol verwachting naar de botendag en konden met hun begeleiding de booteigenaar gaan zoeken die die dag hun gastheer- of vrouw zou zijn. Aan de hand van nummers werden zij met elkaar gematcht. Voordat ze aan boord gingen kregen ze allemaal een zwemvest aan, beschikbaar gesteld door Zeilschool Aalsmeer en Waterskivereniging Aalsmeer.

De vrijwilligerscentrale Aalsmeer voor Elkaar was met een grote wand aanwezig waar iedereen met leuke tekstbordjes op de foto kon. De foto’s zijn hier te bewonderen.

Doorfeesten met Danilo en Dennis

Het werd een mooie vaartocht met prachtig weer. De veelal vrolijk versierde stoet werd netjes begeleid door de brandweerboot. Tot waardering van velen gaven de brandweerlieden nog een showtje weg door het blussysteem even in werking te stellen. Ook de EHBO’ers ‘Raket’ en Saskia hielden nauwlettend alles in de gaten, maar gelukkig hoefden ze niet in actie te komen.

Na een paar uurtjes varen kwamen alle boten weer terug naar de haven waar nog even werd doorgefeest. Naast Dennis gaf ook zanger Danilo Kuiters, die op televisie is geweest bij The Voice of Holland en Bloed Zweet en Tranen, een gezellig optreden. Hij kreeg het publiek al snel mee. Zowel de booteigenaren als de deelnemers dansten en zongen mee in het zonnetje.  

Foto's