13e Botendag ondanks regendreiging toch een groot succes

Afgelopen zaterdag was het weer feest op de Westeinder plassen. Ruim 400 mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders vertrokken bij Kempers Watersport in Leimuiden voor een speciale boottocht. Even leek het weer roet in het eten te gaan gooien en een aantal booteigenaren waren daarom ook afgehaakt. Uiteindelijk viel het weer mee en waren er toch boten genoeg, zodat iedereen kon genieten van een paar uurtjes varen op een grote diversiteit aan boten.

Vroege vogels

Veel cliënten van Ons Tweede Thuis waren al vroeg aanwezig, want voor hun is het toch weer een bijzondere dag. Een flink deel hiervan was gekomen met de bussen van Stichting Veteraan Autobussen, wat natuurlijk ook een unieke ervaring is. Onder genot van een kopje koffie en een koekje wachtten zij rustig tot de boten kwamen.

Booteigenaren

Ook dit jaar hebben de booteigenaren weer enorm hun best gedaan om de cliënten als VIP te behandelen op mooi versierde boten. Net als andere jaren was ook het Partyschip van de partij. Met een speciale lift konden daar weer vele cliënten in rolstoelen op ondergebracht worden. Vanaf 10.30 vertrokken de eerste boten richting Ringvaart om vervolgens via de Blauwe Beugel naar alle mooie sloten van de Westeinder plassen te varen. Vanuit de brandweerboot werd iedereen op de foto gezet. Na een paar uur varen was iedereen weer veilig teruggekomen om nog een feestje te vieren op de wal.

Verrassingen

Op de wal stonden nog een paar verrassingen te wachten. Zo kreeg de Roel de Bruin, voorzitter raad van bestuur van Ons Tweede Thuis, een mooi cadeau. Rob Kaapaan  had speciale instrumenten gemaakt waarmee muziek gemaakt kan worden, maar die vooral helpen bij mensen met concentratieproblemen. Hij overhandigde dit cadeau namens Stichting Dag van je Leven, die hiermee zeer vereerd was. Voor de tweede verrassing had de zingende DJ Dennis gezorgd. Natuurlijk zong hij zelf vele liedjes, waarop vrolijk polonaises werden gelopen, maar hij had ook Danilo Kuiters, bekend van het programma Bloed, zweet en tranen, uitgenodigd. Met hem werd hard meegezongen en het maakte het feestje compleet.

Met veel tegenzin vertrokken de gasten, na meerdere toegiften, uiteindelijk rond 14.00. Moe maar voldaan kon weer teruggekeken worden op een succesvolle botendag.

Dankbaar

Het bestuur is weer dankbaar dat vele booteigenaren bereid zijn geweest om mee te varen met dit mooie evenement. Ieder jaar wordt de botendag op de zaterdag vóór vaderdag georganiseerd, dus wie mee wil doen volgend jaar, kan het alvast in de agenda zetten.

Het bestuur van Stichting Dag van je Leven is ook dankbaar dat er zoveel vrijwilligers kwamen helpen en wil ook de mensen van Kempers Watersport bedanken voor hun medewerking en de mogelijkheid dat dit grote evenement weer bij hen in de haven georganiseerd kon worden. Ook de brandweer mag niet onvermeld blijven, net als de Stichting Veteraan Autobussen, Fireball Light & Sound Service, Dennis, Buro Aalsmeer en Verhuur Aalsmeer, Accuraat Verhuur en Ad Koens van het Partyschip. En niet te vergeten Astrid en Tamara van Ons Tweede Thuis die er mede voor gezorgd hebben dat alles op rolletjes verliep. En tot slot sponsor Stefaco.

Foto's