11e Botendag met recht een klassieker

Met meer dan 50 boten was het weer een drukte van jewelste

Voor veel mensen uit ons waterrijke dorp is het niet zo bijzonder meer. Een rondje varen over de Westeinderplassen. Maar dat is het voor mensen met een verstandelijke beperking wel. Daarom organiseert Stichting Dag van je Leven ieder jaar weer een botendag. En gisteren was het weer zover.

Dit jaar was het de elfde keer dat vrolijk versierde boten een paar uurtjes gingen varen met aan boord gehandicapten. Gelukkig was het droog, want er waren ook veel open boten die zich hadden aangemeld. Slechts één keer is het festijn niet door kunnen gaan door voorspeld onweer.

Veiligheid voor alles

Jachthaven Kempers Princessepaviljoen bij Leimuiden was weer het decor voor dit vaarevenement. Daar ontmoetten zo’n tweehonderd mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders of ouders de booteigenaren die voor een paar uurtjes gastheer of -vrouw waren. Handjes werden gegeven en zwemvesten, geregeld door Zeilschool Aalsmeer, werden gepakt. Veiligheid ging voor alles, want het blijft toch water.

Ruim vijftig boten verlieten de jachthaven voor een rondje Poel. Sloepen, motorjachten, zeilboten, speedboten en meer. Het was weer een bonte colonne van boten die veelal versierd waren met oranje vlaggetjes. En oranje was de kleur die de boventoon voerde. Hoe kan het ook anders? Alle gasten kregen namens de stichting een vrolijk oranje petje en werden voorzien van een hapje en een drankje

Behouden vaart

Wethouder Ad Verburg van zorg was aanwezig om iedereen een behouden vaart te wensen. Hij was verheugd over het feit dat er een dergelijk evenement in Aalsmeer plaatsvindt. Ook bedankte hij namens de gemeente de organisatie en alle vrijwilligers.

Ieder jaar heeft de organisatie een taartje voor de mooist versierde boot. De meesten waren flink in de weer geweest met vlaggetjes, ballonnen en slingers, maar de mooiste boot was toch wel die van de familie Timmer.

Feestje

Organisator Dirk Box ‘praatte’ iedereen enthousiast de boten in samen met zingende dj Dennis Wijnhout. Het gezellig kletsende duo heette alle gasten weer welkom toen de boten weer terugkwamen. Daarna kon het feestje in de loods beginnen met Fireball Light & Sound Service. En dj Dennis zong een paar Nederlandstalige nummers. Al snel werd de polonaise ingezet en werd er meegezongen.

Het bestuur van Dag van je Leven is altijd zeer dankbaar dat er zoveel booteigenaren zijn die mensen met een beperking dit uitje gunnen. Tot een paar dagen geleden was het nog spannend of er voldoende boten waren, maar dit kwam op het laatste moment toch nog goed.

Maar zonder vrijwilligers en sponsors kan de stichting dit niet organiseren. Voor dit evenement zorgde Stichting Veteraan Autobussen met twee bussen voor het vervoer van en naar de haven, regelde Accuraat de tafels en de stoelen en konden de kinderen zich uitleven op een springkussen van Aalsmeer Verhuur. Met financiële bijdragen van de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart, Stievaco en de ING kon teruggekeken worden op een fijne middag.