Tiende botendag Dag van hun Leven was weer groot feest

Ruim 300 gehandicapten genoten op de Westeinderplassen

Stichting Dag van je Leven organiseerde zaterdag 15 juni voor de tiende keer haar jaarlijkse botendag, waarbij ruim 300 lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten te gast waren. Bijna 60 booteigenaren uit Aalsmeer en omgeving waren gastheer of gastvrouw tijdens een paar uur durende vaartocht op de Westeinderplassen, met aan boord één of meer gehandicapten vergezeld door familie of begeleiders. Stichting Dag van je Leven heeft in samenwerking met Ons Tweede Thuis mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voor deze vaartocht uitgenodigd.

Bij de aankomst van alle gasten en boten in jachthaven Kempers bij Leimuiden zag het weer er somber uit. Er viel een flinke bui en het waaide best hard. Dit nam niet weg dat iedereen veel zin had om het water op te gaan in de vele boten, waaronder grote motorjachten, zeilboten, sloepen, vlets, het Partyship uit Leimuiderbrug en nog veel meer. Maar na een lekker kopje koffie of thee kwam de zon door en kon iedereen vertrekken. Veilig voorzien van een zwemvest beschikbaar gesteld door Zeilschool Aalsmeer.

Vernieuwde website
Maar niet voordat wethouder Ad Verburg het startschot gegeven had en iedereen een behouden vaart had gewenst. Ook opende hij officieel de vernieuwde website van Stichting Dag van je Leven, die een mooi overzicht geeft van alle activiteiten van de stichting. Richard Zethof is hier verantwoordelijk voor, net als voor de nieuwe Facebookpagina. En ook op twitter is Dag van je Leven voortaan te volgen via @dagvanjeleven.

Veel zwaaien
Dag van je Leven bestuurslid Dirk Box zwaaide samen met de zingende DJ Dennis Wijnhout gezellig kletsend alle gasten uit.
Het is altijd een fraai gezicht als alle boten achter elkaar de haven uitvaren richting de Ringvaart en de kleine poel. De meeste boten waar gezellig versierd met vlaggetjes en ballonnen en er werd weer flink wat afgezwaaid. Dit jaar kreeg de boot ‘Slow White’ de taart omdat die het mooiste versierd was. Achterop hing zelfs een levensgrote haai….
Naast de boot van de vrijwillige Brandweer uit Aalsmeer was ook de AED interventieboot Aalsmeer weer bereid om mee te varen.
Bij terugkomst in de haven bleef het nog even feest en kon er gedanst en gezongen worden. Fireball Light & Sound Service zorgde samen met de zingende DJ Dennis voor een fantastische sfeer. En ook zanger Rick van der Kroon zong een paar gezellige nummers, maar de grote verrassing was toch wel clown Berry Merlin, die iedereen, zoals altijd, weer flink aan het lachen maakte.

Dankbaar
Het bestuur van Stichting Dag van je Leven is dankbaar dat zoveel booteigenaren bereid waren om een rondje met deze speciale gasten te varen. Veel booteigenaren komen ieder jaar weer terug, maar er waren ook heel wat nieuwe gezichten bij. Mede dankzij Kempers Watersport, Resto, de Meerlanden, Ons Tweede Thuis en de vele vrijwilligers is het weer een fantastisch vaarfeest geworden.
Het bestuur van Stichting Dag van je Leven maakt zich alweer op voor het volgende grote evenement, het feest voor zo’n 500 gasten tijdens de Aalsmeer Feestweek in de feesttent op het Praamplein. Ze zijn voor 100% afhankelijk van donaties en hoopt dat ook in september weer een geweldig feest georganiseerd kan worden en wensen in vervulling kunnen gaan van deze bijzondere groep mensen.