Botendag Dag van hun Leven was weer groot spektakel

Ruim 400 gehandicapten met begeleiding in de watten gelegd op de Westeinderplassen

Stichting Dag van je Leven organiseerde zaterdag 16 juni voor de negende keer haar jaarlijkse botendag, waarbij ruim 400 lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten te gast waren. Zo'n 60 booteigenaren uit Aalsmeer en omgeving waren gastheer of gastvrouw tijdens een paar uur durende vaartocht op de Westeinderplassen, met aan boord één of meer gehandicapten vergezeld door familie of begeleiders. Stichting Dag van je Leven heeft in samenwerking met Ons Tweede Thuis mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit onze regio voor de vaartocht uitgenodigd.

Ondanks dat het 's ochtends vroeg flink regende waren de enthousiaste booteigenaren toch naar jachthaven Kempers bij Leimuiden gekomen om hun gasten van die dag op te halen. Nadat de circa 400 gasten waren aangekomen in de haven, kon het feest echt beginnen. Zeker toen Shantykoor De Brulboeien een paar vrolijke nummers ten gehore bracht. Dag van je Leven bestuurslid Dirk Box zorgde er samen met de zingende DJ Dennis Wijnhout gezellig kletsend voor dat alle gasten gekoppeld werden aan een booteigenaar. Voorzien van een zwemvest, beschikbaar gesteld door Zeilschool Aalsmeer, kon er aan boord gestapt worden van de vele boten. Om rolstoelen handig aan boord te krijgen had de familie Visser een heflift geregeld.

Rond 11 uur konden alle boten uitvaren voor een leuke vaartocht over de kleine en grote Poel. Ook dit jaar was het weer een fraai gezicht om te zien hoe alle boten achter elkaar de haven verlieten met aan boord vrolijk zwaaiende mensen. De meeste boten waren prachtig versierd, waarbij uiteraard de oranje vlaggentjes niet ontbraken. De variatie aan boten was groot, want er deed van alles mee. Luxe motorkruisers, een vrachtschip, zeilboten, sloepen, speedboten en consolebootjes. En net als vorig jaar vaarde ook Hét Partyschip uit Leimuiderbrug weer belangeloos mee, waar alle rolstoelers en gasten die slecht ter been waren, op konden. Naast de boot van de vrijwillige Brandweer uit Aalsmeer was ook de AED interventieboot Aalsmeer bereid om mee te varen.

Bij terugkomst in de haven bleef het nog lang feest en kon er gedanst en gezongen worden. Fireball Light & Sound Service zorgde samen met de zingende DJ Dennis voor een fantastische sfeer. En Shantykoor De Marconisten trad belangeloos op tot grote tevredenheid van alle gasten. Uiteraard werden er weer vele polonaises gelopen. Booteigenaar Henk van Draanen won met zijn sportvisbootje Marlijn de prijs voor de mooist versierde boot en won er een taart mee. Hij nam nog even het woord en vertelde dat hij al jaren met veel plezier meevaart met deze botendag en zei dat deze dag ook voor hem de 'dag van zijn leven' was. Alle gasten gingen naar huis met een leuke ING-poster van het Nederlands elftal, waar we toen nog alle vertrouwen in hadden.

Het bestuur van Stichting Dag van je Leven is dankbaar dat zoveel booteigenaren bereid waren om een rondje met deze speciale gasten te varen. Het viel hen op hoe gemoedelijk met alles en iedereen omgegaan werd. Ondanks het beetje hectiek voor het opstappen, is er geen onvertogen woord gevallen en werkte iedereen geduldig mee om alles in goede banen te leiden. Mede dankzij Kempers Watersport, Resto, de Meerlanden, Albert Heijn Kudelstaart, Ons Tweede Thuis, de financiële bijdrage van Stefan Eveleens van Stefaco en de vrijwilligers is het weer een fantastisch vaarfeest geworden.

Volgend jaar mag Stichting Dag van je Leven haar eerste jubileum vieren van de botendag, want dan wordt dit leuke evenement voor de tiende keer georganiseerd. En weer op de zaterdag voor vaderdag. Het bestuur van Stichting Dag van je Leven maakt zich alweer op voor het volgende grote evenement, het feest voor zo'n 500 gasten tijdens de Aalsmeer Feestweek in de feesttent op het Praamplein. Ze zijn voor 100% afhankelijk van donaties en hoopt dat ook in september weer een geweldig feest georganiseerd kan worden en wensen in vervulling kunnen gaan van deze bijzondere groep mensen.