Ruim 60 boten waren gastheer voor 160 gehandicapten

Kudelstaart, 21 juni 2009. Stichting Dag van je Leven organiseerde zaterdag 20 juni voor de zesde keer haar jaarlijkse botendag, waarbij zo'n 160 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap met hun familie of begeleiding te gast waren. Meer dan 60 booteigenaren uit Aalsmeer en omgeving waren gastheer of gastvrouw tijdens een paar uur durende vaartocht over de Westeinderplassen.

Stichting Dag van je Leven heeft in samenwerking met Ons Tweede Thuis gehandicapten voor dit evenement uitgenodigd, onder andere afkomstig uit Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Hoofddorp en Amsterdam.
Ondanks de mindere weersvoorspellingen waren de enthousiaste booteigenaren die ochtend naar jachthaven Kempers in Leimuiden gekomen om hun gasten van die dag op te halen.

Burgemeester Pieter Litjens heette iedereen welkom en wenste alle booteigenaren en gasten een behouden vaart toe. Ook wethouder Jaap Overbeek was naar Leimuiden gekomen om getuige te zijn van alle gezelligheid.
Rond 11 uur werd iedereen aan boord geholpen voor een leuke vaartocht over de kleine en grote Poel. Ook dit jaar was het weer een fraai gezicht om te zien hoe alle, veelal prachtig versierde, boten achter elkaar de haven verlieten met aan boord vrolijk zwaaiende mensen. De variatie aan boten was groot, want er deed van alles mee. Luxe jachten, een vrachtschip, zeilboten, sloepen, speedboten, consolebootjes en zelfs een praam. Ook de rondvaartboten van de Westeinder Rondvaart vaarden het rondje mee. Gelukkig is de zon die ochtend gaan schijnen en werd het toch nog lekker weer.

Bij terugkomst in de haven werd iedereen getrakteerd op een Albert Heijn ijsje en bleef het nog even feest, waarbij er gedanst en gezongen kon worden. Fireball Light & Sound Service zorgde samen met de zingende DJ Dennis voor een fantastische sfeer. De kleine kinderen konden zich uitleven op het springkussen van opblaasfiguur.nl dat gratis ter beschikking was gesteld.
Stichting Dag van je Leven is ontzettend blij dat er ook dit jaar weer zoveel booteigenaren bereid waren gastheer of gastvrouw te zijn. De lijst van mensen die vanuit Ons Tweede Thuis mee willen varen wordt door het grote succes ieder jaar langer en helaas moesten er ook nu weer mensen teleurgesteld worden, die niet mee konden. Maar gelukkig was er voor de meesten wel een plekje aan boord.
Dankzij alle sponsors, vrijwilligers, booteigenaren, Jachthaven Kempers, gehandicapten en hun familie of begeleiders is het een fantastische dag geworden, die volgend jaar op de dag voor vaderdag weer een vervolg krijgt.

Deze dag is mogelijk gemaakt door sponsoring en medewerking van onder andere:
Booteigenaren, Fireball Disco, Gemeente Aalsmeer, Gezinnen van de organisatoren, Jachthaven Kempers, Huurman Schilderwerken BV, Rob en Ria Langelaan, Kommer Baarsen, Master Projectinrichting BV, De Meerlanden, Resto Aalsmeer,
Scouting Wiol-Willem Barendtz, Sodex,,Stieva Metaalbewerking BV,
Total Copy Service, TriCentric PR & Consultancy, Van Berkel Aannemers Leimuiden BV
en de vele Vrijwilligers.