Ruim 175 gehandicapten in de watten gelegd op de Westeinderplassen

Kudelstaart, 15 juni 2008. Stichting Dag van je Leven organiseerde zaterdag 14 juni voor de vijfde keer haar jaarlijkse botendag, waarbij ruim 175 lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten te gast waren. Meer dan 65 booteigenaren uit Aalsmeer en omgeving waren gastheer of gastvrouw tijdens een paar uur durende vaartocht op de Westeinderplassen, met aan boord één of meer gehandicapten vergezeld door familie of begeleiders. De Stichting Dag van je Leven heeft in samenwerking met Ons Tweede Thuis gehandicapten uit Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Hoofddorp, Amsterdam en Nieuw Vennep voor de vaartocht uitgenodigd.

Ondanks de dreigende regenbuien waren de enthousiaste booteigenaren die ochtend naar jachthaven Kempers in Leimuiden gekomen om hun gasten van die dag op te halen. Nadat alle gehandicapten waren aangekomen in de haven, kon het feest echt beginnen. Burgemeester Litjens was met zijn gezin ook aanwezig die ochtend. Hij heette iedereen welkom en bedankte namens stichting Dag van je Leven bestuurslid Ben Verdel, die jaren betrokken was bij alle activiteiten en nu helaas zijn werkzaamheden heeft moeten neerleggen.

Rond 11 uur konden alle boten uitvaren voor een leuke vaartocht over de kleine en grote Poel. Ook dit jaar was het weer een fraai gezicht om te zien hoe alle boten achter elkaar de haven verlieten met aan boord vrolijk zwaaiende mensen. De meeste boten waren prachtig versierd, waarbij uiteraard de oranje vlaggentjes niet ontbraken. De variatie aan boten was groot, want er deed van alles mee. Luxe motorkruisers, een vrachtschip, zeilboten, sloepen, speedboten, consolebootjes en zelfs een praam. Ook de rondvaartboot van Henk van Leeuwen vaarde het rondje mee. Gelukkig is de zon die ochtend gaan schijnen en werd het toch nog lekker weer, want vorig jaar ging het feest niet door omdat er onweersbuien voorspeld waren.

Bij terugkomst in de haven bleef het nog even feest en kon er gedanst en gezongen worden. Fireball Light & Sound Service zorgde samen met de zingende DJ Dennis en zangeres Sandra Swart voor een fantastische sfeer.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door onder andere: Kempers Watersport, Accuraat Verhuur, Brandweer Aalsmeer, Cafetaria Eethuis Family Uithoorn, Fireball Light & Sound Service, Gemeente Aalsmeer, Leliveld Verhuur Nieuwveen, Meerlanden NV, Ons Tweede Thuis, Resto Aalsmeer, Scouting Wiol-Willem Barendtz, Sodexho, Total Copy Service, TriCentric PR & Consultancy, Westeinder Rondvaart, Zuivelwinkel Rob en Ria Langelaan, de schippers en de vele vrijwilligers.