Zonnige dankbaarheid op de Westeinder

Zaterdag 10 juni voer vanuit het Jachthaven Kempers Princessepaviljoen in Leimuiden een vloot over de waterrijke omgeving van de Westeinderplassen. De Aalsmeerse Botendag 2006 vond plaats onder een zeer zonnige hemel. Stichting 'Dag van je Leven' had dit jaar een vloot van 64 vaartuigen gestrikt om 108 cliënten van 'Ons Tweede Thuis' met hun familie en begeleiders de 'dag van hun leven' te geven.

Om half elf 's ochtedens werd het startschot voor de botentour gegeven door Elsbeth Huis, bestuurslid van de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie. Vervolgens werden alle gasten als ware VIPS onthaald aan boord van de vaartuigen. Voor de veiligheid werd belangrijke ondersteunening gegeven door scoutinggroep Wiol Willem Barendts en Zeilschool Aalsmeer. Met hen erbij was het gezelschap compleet en voer de vloot uit.

Gezellig feest
Na een heerlijke tocht onder ideale omstandigheden kwam men rond 13 uur weer terug in de verkoophaven, alwaar een gezellige feest losbarstte. Onder de opzwepende klanken van de zingende DJ van Fireball Disco werden de kelen geschraapt. Ondertussen zorgden vrijwilligers ervoor dat de kelen gesmeerd bleven van iedereen die betrokken was bij dit evenement. Zo bleef men nog een tijdje nagenieten van de botentour. Tot slot was er voor alle deelnemers nog een attentie van de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie en een lekker ijsje.
De catering werd deze dag geheel belangeloos mogelijk gemaakt door Kommer Baarsen, Rob en Ria Langelaan, The Family, Albert Heijn Kudelstaart en Resto Aalsmeer. Onder de zonnige hemel overheerste een gevoel van dankbaarheid bij zowel schippers, organisatie als deelnemers. Het is bijzonder plezierig om te merken dat het ook in de huidige jachtige tijd mogelijk blijkt om een dergelijk evenement te organiseren, waarbij velen iets voor de medemens doen. Stichting Dag van je Leven bedankt iedereen die iets aan deze dag heeft bijgedragen en nodigt iedereen uit voor een herhaling in 2007.