Zaterdag 18 juni j.l. konden meer dan 90 verstandelijk en/of meervoudig gehandicapten genieten van een rondje Westeinder en het prachtige weer. Stichting Dag van je Leven organiseerde dit jaar voor de derde keer een botendag in samenwerking met Stichting Ons Tweede Thuis. Dit jaar waren 44 enthousiaste booteigenaren gevonden, die zaterdag gastheer of gastvrouw wilden zijn voor de gehandicapten.

Jachthaven Kempers in Leimuiden heeft een deel van haar haven en een grote loods hiervoor ter beschikking gesteld. Om 10 uur arriveerden de gasten en werden ontvangen met koffie, limonade en iets lekkers. Onverwacht kwam er zelfs een accordeonist die gezellige liedjes speelde. Vanaf 11 uur werden alle boten uitgezwaaid door o.a. Burgemeester Hoffscholte en Ad van Leeuwen, directeur van Ons Tweede Thuis. Alle boten hadden één of meerdere gehandicapte gasten aan boord die samen met hun ouders of begeleiders afkomstig waren uit o.a. Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw Vennep en Amstelveen. Dit jaar waren er ook veel gezinnen bij, want Stichting Dag van je Leven wilde het ook een beetje een familie aangelegenheid maken.

Sommige booteigenaren hadden hun boot vrolijk versierd, zodat het een gezellige boel op het water werd. Overal werd volop getoeterd en sommige gasten mochten zelf aan het roer staan, wat soms leidde tot leuke taferelen en slingerende of ronddraaiende bootjes. Gelukkig waren de weergoden ons zeer goed gestemd en kon iedereen volop genieten van het zonnetje op het water. Midden op de Poel werden alle gasten verrast door een swingend optreden van de Pretnoten die belangeloos op een praam stonden te spelen. Er deed een grote variatie aan boten mee, waaronder diverse sloepjes en flets, oude reddingsboten, slepers, een Oostduitse politieboot, de brandweerboot, speedboten, grote kruisers en zelfs een boot van maar liefst 27 meter.

Na een paar uurtjes varen op de Ringvaart, Kleine Poel en Grote Poel, was er een feestelijke afsluiting in de jachthaven met veel muziek. De gasten werden allemaal getrakteerd op een ijsje en een koel drankje. Al met al is het ook dit jaar weer een succes geworden, mede dankzij de vele vrijwilligers en de enthousiaste schippers. De stichting is haar vele sponsors erg dankbaar voor alle hulp, waaronder Fireball Drive-in discotheek, Albert Heijn Kudelstaart, Brandweer Aalsmeer, Cafetaria/Eethuis Family Uithoorn, EHBO Aalsmeer, Gemeente Aalsmeer, Jachthaven Kempers Leimuiden, Kommer Baarsen, Rob en Ria Langelaan, Scouting Wiol-Willem Barendsz, Total Copy Service, TriCentric, Westeinder Rondvaart Aalsmeer en Zurel. Mede door het enthousiasme van de schippers, is er besloten dit evenement jaarlijks de zaterdag voor vaderdag te laten plaatsvinden. Hierbij wordt getracht steeds andere gasten dit evenement te laten meemaken.

Er zijn zoveel foto's gemaakt dat het onmogelijk is deze allemaal te publiceren. Hieronder tref je een greep uit de foto's. Als je erop klikt krijg je een vergroting te zien.