De tweede Botendag van de Stichting Dag van je Leven is een succes geworden. In totaal waren er 40 booteigenaren, die zaterdag gastheer of gastvrouw waren met aan boord één of meer verstandelijk of meervoudig gehandicapten. Ondanks de dreigende regen en een flink windje, hebben de 70 gasten samen met hun ouders of begeleiders, genoten op het water. Toen toch nog de zon doorbrak tijdens de feestelijke afsluiting met muziek, verzorgd door Disco Fireball, was het feest helemaal compleet.

De tocht begon en eindigde bij Jachthaven Kempers in Leimuiden. Vanaf 10 uur konden de booteigenaren kennis maken met hun gasten, die uitgenodigd waren door Ons Tweede Thuis. Na even zoeken wie bij wie hoorden, kon iedereen aan boord gaan. Verschillende vrijwilligers hielpen de gasten aan boord te komen, waarbij soms ook zware rolstoelen getild moesten worden. Rond 11 uur kozen de boten het ruime sop. Gelukkig hadden alle gasten 'zeebenen' en er waren zelfs hele goede kapiteins bij, die zelf een stukje mochten varen. Na een tocht over de Ringvaart, de Grote en Kleine Poel van ongeveer 2 uur, keerden alle boten weer terug in de jachthaven.

Rond 2 uur gingen de gasten weer terug naar huis en was het evenement afgelopen. Het was een leuke en gezellige dag, die zeker volgend jaar zomer weer zal plaats vinden. Al vele booteigenaren hebben gevraagd om dan weer mee te mogen varen. Zodra de datum bekend is, kan er aangemeld worden via de website.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: Fireball Disco, Brandweer Aalsmeer, EHBO Aalsmeer, Gemeente Aalsmeer, Jachthaven Kempers, Kommer Baarsen, Levarht, Rob en Ria Langelaan, Schippers van de vele boten, Scouting Wiol-Willem Barendsz, Total Copy Service, TriCentric, Vrijwilligers, Wapen van Aalsmeer

Er zijn zoveel foto's gemaakt dat het onmogelijk is deze allemaal te publiceren. Hieronder tref je een greep uit de foto's. Als je erop klikt krijg je een vergroting te zien.