Eerste Westeinder Botentocht een succes.

De eerste Westeinder Botentocht van de Stichting Dag van je Leven is een succes geworden. Behoorlijke golven werden getrotseerd door de circa 40 boten, die mee hebben gevaren met de botentocht.
Ondanks de wind die 's ochtends toch de overhand had, hebben de 60 gasten met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap en hun ouders of begeleiders genoten op het water.

Toen toch nog de zon doorbrak tijdens de feestelijke afsluiting met muziek en artiesten, was het feest helemaal compleet.
De tocht begon en eindigde bij Jachthaven Kempers in Kudelstaart. Vanaf 10 uur konden de booteigenaren, die op het water gastheer of gastvrouw waren, kennis maken met hun gasten, die uitgenodigd waren door Ons Tweede Thuis. Na even zoeken wie bij wie hoorden, kon iedereen aan boord gaan. Mensen van Scouting Wiol-Willem Barendsz hielpen daarbij. Rond 11 uur kozen de boten het ruime sop. Gelukkig hadden alle gasten 'zeebenen' en er waren zelfs hele goede kapiteins bij, die zelf een stukje mochten varen. Aan boord kregen de gasten een lunchpakketje, fruit en drinken aangeboden. Radio Aalsmeer heeft ook meegevaren en live verslag gedaan vanaf het water.

Na een tocht over de Grote en Kleine Poel van ongeveer 2 uur, keerden alle boten weer terug in de jachthaven. Daar werd iedereen ontvangen met muziek, verzorgd door Disco Fireball. Tevens kregen de gasten ijsjes en waren er leuke herinneringsvaantjes voor iedereen. Er werd volop gedanst en meegezongen met zangeres Sascha Brouwer en Dirk Box, bestuurslid van Stichting Dag van je Leven, die alleen voor speciale gasten zijn Elvis-repertoire uit de kast haalt.

Burgemeester Hoffscholte en wethouder Theo van Kempen waren die dag ook aanwezig. Burgemeester Hoffscholte, die zelfs heeft meegevaren, had de eer om de nieuwe website van de Stichting Dag van je Leven officieel te openen. De website is een informatieve site, waarmee de Stichting haar sponsors, relaties en journalisten op de hoogte wil houden over het laatste nieuws. Op de website zijn veel foto's te vinden, verslagen van de verschillende activiteiten, sponsors en meer informatie over Ons Tweede Thuis, waar intensief mee wordt samengewerkt. Tevens bedankte hij alle betrokkenen en sponsors en benadrukte dat het met recht een Dag van je Leven genoemd mocht worden.

Stichting Dag van je Leven is afhankelijk van de medewerking en giften van sponsors en donateurs. De Stichting is er trots op dat een aantal enthousiaste aanwezigen die dag meteen donateur zijn geworden van de Stichting. Dit kan al voor 25 Euro, maar er mag uiteraard ook meer gegeven worden. Via de nieuwe website kunnen bedrijven en particulieren eenvoudig en automatisch donateur worden.

Rond 2 uur gingen de gasten weer terug naar huis en was het evenement afgelopen. Het was een leuke en gezellige dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door:
Albert Heijn Aalsmeer, Albert Heijn Kudelstaart, December Loterij, Fireball Disco, Gemeente Aalsmeer, Jachthaven Kempers, Jongkind Grond, Kempers Roef, Kommer Baarsen, Levarht, Met & Co, Rob en Ria Langelaan, Schippers van de vele boten, Scouting Wiol-Willem Barendsz, Total Copy Service, TriCentric, Van Berkel Aannemers, Vrijwilligers

De onderstaande foto's geven een goede impressie van de Westeinder Botentocht 15 juni 2002.